TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilnius turizmo sezoną pasitinka su nauju informacijos centru: kuo jis ypatingas?

Įsibėgėjus pavasariui, Vilniaus turizmo informacijos centras (TIC) sostinės gyventojams ir jos svečiams atvėrė duris naujose patalpose, Pilies g. 7. Pernai centre apsilankė daugiau nei 54 tūkst. turistų – tai yra 20 proc. daugiau, nei ankstesniais metais. Didžiąją dalį jų, apie 74 proc., sudarė užsieniečiai, daugiausia turistų atvyko iš Vokietijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos. Turistus labiausiai domina lankytini objektai, ekskursijos, įvairios pramogos ir turizmo paslaugos, gastronominių patirčių galimybės ir miesto renginiai.
Naujas Vilniaus turizmo informacijos centras
Naujas Vilniaus turizmo informacijos centras / „Ahoy“ nuotr.

Į pagalbą – dirbtinis intelektas

Naujasis Vilniaus TIC lankytojams siūlys atrasti įvairesnių patirčių tyrinėjant miesto kultūrą ir istoriją bei išmėginant įdomių laisvalaikio veiklų, rašoma pranešime spaudai.

„Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė pažymi, kad personalizuotos kelionės planavimo paslaugos, interaktyviai pristatomas Vilnius ir virtualus asistentas užtikrins, kad kiekvienas svečias atrastų unikalų Vilniaus veidą.

„Naujajame centre aptarnauti turistus pasitelkiamas dirbtinis intelektas – virtualus asistentas bendraus pagal pasirinktas temas, atsižvelgdamas į pageidaujamą tyrinėjimo tempą ir turimą laiką Vilniuje. Tai leis kiekvienam pasiūlyti personalizuotą kelionės maršrutą, atitinkantį asmeninius poreikius ir lūkesčius.

Naujajame centre aptarnauti turistus pasitelkiamas dirbtinis intelektas.

Tokiu būdu siekiame užtikrinti pozityvias turistų patirtis, kurios, tikimės, paskatins čia sugrįžti ir kartu parekomenduoti aplankyti Lietuvos sostinę artimiesiems, draugams ar kolegoms“, – teigia „Go Vilnius“ vadovė. Turistų patogumui nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio TIC darbo laikas ilgės: kasdien bus galima lankytis nuo 9 val. iki 19 val.

Vaikai maršruto planavimo metu taip pat turės veiklos: naujajame centre jie galės kurti ant specialios interaktyvios sienos, kurios pagrindas – specialiai sukurtas Vilniaus simbolių grafitis.

Turistų skaičius išaugo 12 proc.

2023 m. Vilnių iš viso aplankė beveik 1,2 mln. svečių, iš kurių užsieniečiai sudarė 69 proc. Lyginant su 2022 m., bendras visų turistų skaičiaus augimas siekė 12 proc. Skirtingais skaičiavimais, vienas užsienietis per dieną vidutiniškai mieste išleidžia maždaug 94 eurų sumą. Iš viso atvykstamasis turizmas 2023 m. sostinei sugeneravo apie 224 mln. eurų pajamų.

„Ahoy“ nuotr. / Pernai centre apsilankė daugiau nei 54 tūkst. turistų
„Ahoy“ nuotr. / Pernai centre apsilankė daugiau nei 54 tūkst. turistų

Vilnių turistai dažniausiai atranda kaip trumpos savaitgalio kelionės kryptį (angl. city break), o labiausiai lankomos vietos – Gedimino pilis, Trijų kryžių kalnas, Vilniaus universitetas, Valdovų rūmai, Vilniaus arkikatedra su varpine, Okupacijų ir laisvės kovų muziejus, Užupio respublika, Paupio turgus, Stiklo kvartalas, MO muziejus, Lukiškių kalėjimas.

Šį turizmo sezoną Vilniuje atsidarė ir nauji traukos taškai – neseniai restauruoti Sapiegų rūmai, naujausias Nacionalinio muziejaus padalinys – Pilininko namas Gedimino kalno papėdėje, Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejus, naujos erdvės Televizijos bokšte bei kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius