Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis: gaminsite dar ne kartą

Kokia skonių jūra! Tikrai neatsispirsite šiam netikėtam deriniui – improvizuokite!
Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis
Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

litro vandens,

geros saujos mėtų lapelių,

500 g žirnelių,

žiupsnelio druskos ir pipirų,

alyvuogių aliejaus,

200 ml grietinės,

kelių griežinėlių rūkyto kumpio.

Kaip gaminti:

1. Užvirkite vandenį su žiupsniu druskos. Sumeskite mėtų lapelius ir pavirkite. Suberkite žirnelius ir virkite 2–3 minutes.

2. Nukoškite žirnelius ir mėtų lapelius, skystį supilkite į puodą. Elektriniu plakikliu sutrinkite žirnelius (saują atidėkite sriubai papuošti) ir mėtas ir palikite atvėsti 3–4 minutes.

3. Sumaišykite su nukoštu skysčiu, supilkite į plakiklį ir trinkite apie 1–2 minutes, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite aliejaus. Įdėkite 140 ml grietinės ir paplakite elektriniu plakikliu kelias sekundes.

4. Sausoje įkaitintoje keptuvėje iki traškumo pakepinkite kumpį ir supjaustykite gabaliukais.

5. Pilkite sriubos į dubenėlius, įkrėskite grietinės, berkite kepto kumpio gabaliukų ir žirnelių. Tiekite su skrebučiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius