TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionų lygos pusfinalyje – begemotų ristynės: „Bayern“ ar „Real“?

UEFA Čempionų lygoje liko tik keturi patys geriausi. Antradienį kovą dėl finalo pradeda Europos futbolo begemotai – Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ klubai.

Abu jie į pusfinalį žengė įveikę favoritais laikytus Anglijos klubus.

Slogų sezoną išgyvenantis „Bayern“ ketvirtfinalyje 3:2 pranoko Londono „Arsenal“ ir šiuo metu skaičiuoja 4 pergalių seriją visuose turnyruose.

Tuo metu karališkasis „Real“ nepralaimi jau 18 rungtynių iš eilės, viena ranka jau laiko ir Ispanijos čempionų trofėjų, o ketvirtfinalio serijoje po baudinių dramos 4:3 palaužė titulą gynusį „Manchester City“.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ džiaugsmas po įvarčio
„Scanpix“ nuotr./„Real“ džiaugsmas po įvarčio

Šlovingų klubų keliai Europoje kryžiavosi ne sykį, tačiau šįkart tai bus pirmasis pasimatymas po 6-erių metų pertraukos.

Tuomet, taip pat Čempionų lygos pusfinalyje, „Real“ laimėjo bendru rezultatu 4:3.

„Rungtynės prieš Carlo (Ancelotti) visuomet ypatingos. Pasistengsime apsunkinti gyvenimą jiems. Mums reikės namų sienų ir sirgalių pagalbos. Mūsų ir jų šansus vertinu lygiai. Mes pasiruošę kovai“, – ryžtingai kalbėjo „Bayern“ vairininkas Thomas Tuchelis.

Vis dėlto, ekspertų ir lažybininkų vertinimu, dvikovos favoritu yra laikomas „Real“. Miuncheno klubą ir toliau drasko nesutarimai – Th.Thuchelis priverstas viešai aiškintis dėl vieno iš vadovų Uli Hoenesso teiginio, kad „Th.Tuchelis nepagerina žaidėjų“.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis
„Scanpix“ nuotr./Thomas Tuchelis

Maža to, jau žinoma, kad Th.Tuchelis po šio sezono paliks „Bayern“ stratego postą, o bavarams Čempionų lyga yra paskutinė galimybė šį sezoną baigti su titulu – 11 metų iš eilės laimėto šalies čempionato serija jau nutrūko, fiasko (pralaimėjimu trečios lygos klubui) baigėsi ir žygis Vokietijos taurėje.

„Žaisdamas prieš „Real“ kovoji ne tik prieš komandą, bet ir prieš juos supančią aurą, legendą. Bet mes visą dėmesį skirsime žaidimui. Laukia puiki kova“, – vylėsi Th.Tuchelis.

Karališkasis „Real“ yra tituluočiausias visų laikų Čempionų lygos klubas su 14 titulų, o „Bayern“ – trečias šiame sąraše su 6 taurėmis.

„Susitiksime su didžia komanda, turinčia daug talento. Pasitikime savo jėgomis, bet gerbiame varžovą. „Bayern“ nežaidžia nuostabaus sezono, bet parodė savo kokybę dvejose rungtynėse su „Arsenal“. „Bayern“ gali labai aštriai kontratakuoti, turi daug talento ir gebėjimų žaisti skirtingą futbolą. Bet mūsų tikslas – finalas“, – dėstė C.Ancelotti.

„Scanpix“/AP nuotr./Carlo Ancelotti
„Scanpix“/AP nuotr./Carlo Ancelotti

Kalbant apie traumas, gerokai daugiau rūpesčių – „Bayern“ stovykloje. Susižeidę Serge'as Gnabry ir Kingsley Comanas susitikimą praleis. Leroy'us Sane lenktyniauja su laiku, bet turėtų būti pasiruošęs mačui. Savaitgalį susižeidė ir Matthijs de Ligtas bei Konradas Laimeris.

„Real“ klubas, užtikrintai pirmaujantis Ispanijos čempionate, savaitgalį galėjo leisti sau prabangą pailsinti lyderius, o prieš „Bayern“ šįvakar neturės tik dėl geltonų kortelių suspenduoto Dani Carvajalio.

Prognozuojamos startinės vienuolikės:

  • Miuncheno „Bayern“: M.Neueris, J.Kimmichas, M-J.Kimas, E.Dieris, N.Mazraoui, L.Goretzka, A.Pavlovičius, L.Sane, J.Musiala, R.Guerreiro, H.Kane'as.
  • Madrido „Real“: A.Luninas, L.Vazquezas, A.Tchouameni, A.Rudigeris, F.Mendy, F.Valverde, T.Kroosas, E.Camavinga, J.Bellinghamas, Vinicius, Rodrygo.

„Bayern“ ir „Real“ mūšis šįvakar Miunchene vyks nuo 22 val.

Rytoj antrąją pusfinalio seriją pradės Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Dortmundo „Borussia“ ekipos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius